Provonì qe sonte te ferkonì dhembet me lekuren e portokallìt, rezultatet do t’ìu lene

Larja e përditshme me furçë dhe vizitat e rregullta te dentisti janë thelbësore për një buzëqeshje më të ndritshme.

Ushqimi është një faktor i rëndësishëm. Për shembull, ekziston një frut që përmban ata përbërës që janë një mburojë për kariesin dhe luftojnë prishjen e pllakës së jashtme, duke ofruar një buzëqeshje të bardhë dhe vezulluese. Cili është ky frut? Portokalli!

Lëkurat e portokallit dhe agrumeve të tjera konsiderohen acide.

Megjithatë, lëkurat e agrumeve përmbajnë variacione të vitaminës C, e cila mund të zëvendësojë një zbardhues të fortë të dhëmbëve, duke u dhënë dhëmbëve shkëlqim, ashtu si serumi i vitaminës C ndriçon lëkurën.

Lani mirë lëkurat e portokallit dhe më pas fërkojeni anën e brendshme të bardhë, në dhëmbë. Kjo do t’ju ndihmojë të luftoni prishjen e pllakë së jashtme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.