Duhet tì dìnì keto shenja pasì tregojne se kenì probleme me hìpertensìonìn pulmonar dhe duhet qe tì drejtohenì

Megjithëse nuk ka shërim për disa lloje të hipertensionit pulmonar, trajtimi mund të ndihmojë në uljen e shenjave dhe përmirësimin e cilësisë së jetës tuaj.

Meqenëse hipertensioni pulmonar mund të shkaktohet nga shumë probleme, një histori e plotë mjekësore, ekzaminim fizik dhe përshkrim i shenjave tuaja janë të nevojshme për të përjashtuar sëmundjet e tjera dhe për të bërë diagnozën e saktë, tha Klinika Cleveland.

Duke shtuar më pas: “Gjatë kontrollit fizik, ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor do të:

Dëgjoj tinguj anormalë të zemrës, Kontrolloj venën e qafës në qafë për gër vi shtje (zmadhim),

Kontrolloj barkun dhe këmbët për mbajtjen e lëngjeve,

Kontrolloj shtretërit e thonjve për ngjyrë të kaltër,

Shikoj për shenja të sëm. undjeve të tjera themelore që mund të shkaktojnë hipertension pulmonar.

Në fazat më të përparuara të sëm. undjes, edhe aktiviteti minimal do të prodhojë disa nga shenjat. Shenjat shtesë përfshijnë:

Rra hje të çrregullta të zemrës.

Gulçim progresiv gjatë ushtrimit ose aktivitetit fizik,

Vështirësi e frymëmarrjes gjatë pushimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *