Ky eshte produktì qe nuk duhet ta prìsnì asnjehere tek derrasa e kuzhìnes, eshte ne te mìren tuaj

Dërrasat e prerjes janë të pranishme në çdo kuzhinë dhe përdoren për shumë asortimente.

Të disponueshme në një larmi materialesh nga druri në plastikë, dërrasat e prerjes mund të bëhen baza e rritjes së baktereve nëse nuk pastrohen siç duhet.

Mund të duket si një ide e mirë të lani të gjitha enët e gatimit në ujë të ngrohtë me detergjent, megjithatë ekspertët rekomandojnë të shmangni detergjentin e enëve kur bëhet fjalë për dërrasën tuaj të prerjes.

Sipas Expert Home Tips, detergjenti i enëve nuk është një pastrues ideal për dërrasën tuaj, veçanërisht nëse është përdorur për të përgatitur lloje të ndryshme ushqimesh.

Duke qenë se ne shpesh përdorim dërrasat e prerjes për të përgatitur mishin, është e rëndësishme që t’i trajtojmë ato tërësisht, pas çdo përdorimi.

Mishi i papërpunuar përmban baktere të dëmshme të cilat transferohen lehtësisht në dërrasat tona të prerjes gjatë përgatitjes.

Ndërsa detergjenti i enëve është një pastrues i mirë për tenxheret dhe tiganët me yndyrë, sipërfaqja e ftohtë e një dërrase prerëse kërkon diçka më të fortë.

Ekspertët rekomandojnë që ta njomni dërrasën tuaj të prerjes me zbardhues pas çdo përdorimi. Kjo do të sigurojë që ajo të jetë sterile dhe do të parandalojë rrezikun e çdo transferimi të baktereve.

Është gjithashtu e rëndësishme të përgatisni mishin tuaj të papërpunuar në një dërrasë të veçantë ose ta lani me kujdes me zbardhues përpara se ta përdorni përsëri.

Nëse nuk pastrohen siç duhet, mikrobet e dëmshme nga mishi i papërpunuar mund të qëndrojnë në dërrasat e prerjes së drurit, pasi ato janë poroze.

Ekspertët rekomandojnë gjithashtu që ta vendosni dërrasën tuaj të prerjes së drurit në anë dhe ta lini të thahet në ajër, në vend që të përdorni një peshqir enësh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.