Jane teper te mira per te gjitha moshat, por nese vuani nga ky problem farat e kungullit nuk duhet ti fusni ne goje

Farat e kungullit janë të pasura me ushqyes të rëndësishëm për shëndetin. Falë vitaminave dhe mineraleve, farat e kungullit janë ndër më të pasurat fara për trajtimin e problemeve me pro st atën, artritin e depresionit.

Megjithatë, konsumi i tyre shoqërohet me disa efe kte anë sore për të cilat duhet të informoheni në këtë artikull.

Dhimbje Stomaku.

Kur konsumohen në sasi të mëdha, farat e kungullit shkaktojnë dhi mbje stomaku. Sasitë e mëdha të yndyrnave të akumulohen në stomak shkaktojnë dhi mbje. Për pasojë, ekspertët rekomandojnë ngrënien e sasive të kufizuara në ditë ose shoqërimin e farave me ushqime të tjera.

Përthithje Proble ma tike Të Ushqyesve.

Pjekja e tepërt dhe përtypja jo korrekte mund të shoqërohet me përthithje problem at ike të ushqyesve të farave.

Farat e pjekura krokante nuk përmbajnë vitaminën B6, B12 dhe C. Farat duhen pjekur në temperaturë të ulët dhe duhen përtypur siç duhet dhe jo gëlltitur menjëherë.

Shtim Në Peshë

Një sasi prej 100 gramë farash kungulli ofrn 559 kalori dhe 49.5 gramë yndyrna. Sasia e rekomanduar ditore e yndyrnave është 164 përqind. Konsumi i këtyre farave nxit shtimin në peshë dhe mbipesha është pikënisja e shumë problemeve shëndetësore.

Njerëzit Që Nuk Duhet Të Konsumojnë Fara Kungulli.

Njerëzit që marrin il’açe që nxisin urinimin nuk duhet të konsumojnë farat e kungullit për shkak të ndërveprimit të keq mes të dyjave gjë që nxit një urinim më të tepërt seç është e nevojshme. Farat e kungullit nuk janë të rekomandueshme për njerëzit që kanë nivel të ulët të tensionit të gjakut.

Ato janë shumë të pasura me antioksidantë gjë që mundëson uljen e tepërt të tensionit, sidomos nëse jeni duke marrë med ika mente për këtë problem.

Pavarësisht të gjithave, farat e kungullit konsiderohen të shëndetshme sepse janë të pasura me vitamina, minerale dhe antioksidantë. Këto vlera janë të mira për sa kohë njeriu tregon kujdes ndaj racioneve./telegraf.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.