Përdornì në pjesët ku kenì dhìmbje: U duhet vetem 30 gram gjethe dafìne dhe vaj ullìrì dhe ky problem

Dafina është një lloj druri që rritet në vendet mesdhetare, me gjethe gjithmonë të gjelbra e me erë të këndshme, që bën kokrra të vogla me ngjyrë të errët. Gjethet e kësaj bime përdoren në mjekësi dhe gatim, si erëza për gjellë.

Kjo erz ka një sërë përfitimesh shëndetësore. Ajo ndihmon për të qetësuar nervat, për të trajtuar venat varikoze, lehtësuar dhi mbjet e kyçeve dhe forcuar sistemin imunitar.

Më poshtë mund të gjeni udhëzimet se si të përgatisni një kurë me gjethe dafine.

Përbërësit: 30 gramë gjethe dafine

1 kupë vaj ulliri

Garzë

Përgatitja

I vendosni gjethet në një havan dhe i grini. Shtoni 1 kupë vaj ulliri ekstra të virgjër. E përzieni përbërësit në një shishe. Mbajeni në një ambient të ftohtë, të errët për 2 javë.

Pas 2 javësh, hiqni gjethet dhe mbylleni sërish shishen. Tundeni shishen thuajse çdo ditë që përbërësit të bëhen si një masë homogjene. Ruajeni sërish në një ambient të ftohtë për 2 javë.

Pas 2 javësh filtroni përgatitjen duke përdorur një garzë. Ruajeni atë në një mbajtëse prej xhami.

Masën e përgatitur e përdorni në pjesët ku keni dhimbje të shkaktuara nga artriti, si duar, këmbë, duke i fërkuar me kujdes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.