A duhet te shqetesohenì nese veshet u skuqen shpesh? Ja 4 problemet qe fshìhen pas kesaj shenje

Veshët e skuqur mund të shkaktohen nga shumë kushte të ndryshme, por ato shpesh janë të padëmshme.

Cilat janë shkaqet e mundshme të veshëve të kuq?

Ka shumë shkaqe të mundshme të veshëve të kuq, përfshirë këtu:

Djegia nga dielli

Veshët tuaj të kuq mund të jenë rezultat i një dj egie nga dielli. Ju mund të përjetoni nxehtësi, dhimbje dhe shenja të tjera deri në një javë. Mbulimi i veshëve me krem dielli dhe kapele mund të parandalojë dje gien nga dielli.

Emocionet

Një shkak kryesor për skuqjen e veshëve është edhe reagimi emocional. Kjo gjë bën që enët e gjakut të hapen më gjërë në zona të caktuara për shkak të një sinjali në sistemin nervor. Nxitës të tjerë janë hor monet, ushqimi, alk oli, il’açet, stërvitja, ndryshimet e temperaturës dhe gjendja mjekësore.

Infeksion bak terial

Një infe ksion i lëkurës si celuliti ose eritipelë mund të jetë arsye për skuqjen e veshëve. Ju mund të keni veshë të nxehtë, të enjtur dhe të irrituar.

Shenja të tjera janë ethet, dridhjet dhe nyjet limfatike të fryrë. Këto kushte shkaktohen nga bak teret që hyjnë në lëkurë siç mund të jetë një dëmtim, kaf shimi, shpimi i veshit ose ndonjë gjendje tjetër mjekësore.

Dermatiti seborroik

Veshët tuaja mund të bëhen të kuq për shkak të dermatitit seborheik. Kjo gjendje prek 2 deri në 5 përqind të popullsisë. Ajo shkakton skuqje dhe kruarje të lëkurës.

Polikondriti relaksues

Kjo ndikon në kërc dhe mund të shkaktohet nga sistemi juaj imunitar. Shenjat e para që mund të vini re janë veshët e kuq. Mund të përhapet në pjesët e tjera të veshit tuaj dhe mund të zgjasë ditë ose javë.

Ju mund të vini re probleme edhe në veshin tuaj të brendshëm. Një rezultat afatgjatë i gjendjes mund të jetë humbja e dëgjimit. Mund të përhapet edhe në pjesë të tjera të trupit tuaj, kështu që është thelbësore të vizitoni mjekun tuaj.

Perichondritis

Perichondritis është një inf eksion i indeve që mbështjellin kërcin e veshit. Mund të jetë shkaktuar nga shpimi i veshit, dëmtimi i veshit, kaf shimet e insekteve apo edhe nga oper acioni.

Veshi juaj do të jetë i fryrë dhe i kuq pranë kërcit. Shkoni tek mjeku menjëherë pasi gjendja mund të përke qësohet duke u përhapur në kërc dhe duke e dëmtuar atë në një afat të gjatë.

Sindroma e veshit të kuq

Sindroma e veshit të kuq është e rrallë. Ajo përfshin episodet e skuqjes dhe dje gies, veçanërisht në lobin e veshit. Këto shenja mund të zgjasin për orë të tëra. Ky sindrom mund të rezultojë në migrene dhe gjendje të tjera mjekësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.