Shpesh u vjen ere metali nga goja, atehere kjo eshte shenje e ketyre 3 problemeve te perhapura

Të gjithëve na ka ndodhur të paktën një herë të ndjejnë në gojë sikur kanë një objekt metalik, por nuk e kemi kuptuar se ky është një sinjal që organzimi na ka dërguar. Nu dukje, shija metalike në gojë nuk është serioze, por ne mund ta ndjejmë atë në rast të një infeksioni që ka prekur rrugët e frymëmarrjes ose sinuset.

Nëse direkt pasi keni konsumuar diçka (si arrat) ndjeni shijen e metalit në gojë, mund të jetë një shenjë e alergjisë ushqimore.

Një mundësi tjetër është shtatzënia. Shumë gra mund të përjetojnë këto ndryshime gjatë përiudhës së shtatzënisë. Multivitaminat që përmbajnë metale të rënda (ndoshta bakri ose zinku) mund të jenë gjithashtu përgjegjëse për këtë shije.

Disa antibiotikë, për tensionin, glaukomën apo osteoporozën ndryshojnë receptorët e ndijimit, por kjo shije është e përkohshme dhe nuk mund të bëni gjë për ta parandaluar.

Në raste të rralla, shija metalike mund të shoqërohet më probleme të mëlçisë ose veshkave, ose diabet të pa diagnostikuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.