Recete per te larguar tartarin nga dhembet: Mundohuni ta largoni pasi mund t’iu shkaktojne edhe probleme me

Shëndeti i dobët i dhëmbëve ka qenë i lidhur me sëm. undje të shumta, të tilla si sëmundjet e zemrës. Gjithashtu, në vitin 2010, studiues nga Universiteti i Nju Jorkut gjetën një lidhje midis inflamacionit të mishrave të dhëmbëve dhe sëm. undjes së Alzheimerit.

Për më tepër, studiuesit e Universitetit të Harvardit zbuluan një lidhje midis sëmundjes së mishrave të dhëmbëve dhe kancerit të pankreasit.

Kariesi ose shenjat në ngjyrë kafe formohen kur bakteret në zgavrën e gojës përzihen me nënproduktet dhe proteinat e ushqimit, rriten nën vijën e gomës dhe në pjesën e mbushjes së dhëmbit.

Kur ajo ngurtësohet, pllakat bëhen tartar, e cila është një çështje serioze që çon në inflamacion dhe sëm. undje të mishrave të dhëmbëve.

Tartari pothuajse gjithmonë sipërfaqet për shkak të mungesës së higjienës orale gjatë një periudhe të zgjatur. Formimi i pllakës dhe tartarit duhet të motivojë dikë që të fillojë të kujdeset për dhëmbët.

Për të parandaluar probleme të tilla dentare, Shoqata Amerikane e Dhëmbëve (ADA) sugjeron këshilla për pastrim të dhëmbëve në vijim:

Receta 1:

Miksoni 7 lugë vaj kokosit, sasi të njëjtë të sodës së bukës, disa pika të vajit tuaj të preferuar për të bërë një paste natyrale, dhe përdoreni atë në vend të pastës së dhëmbëve tuaj të blerë nga dyqani.

Receta 2

Në një gotë me ujë, shtoni disa pika vaj karafili, mente dhe limoni, dhe përdorni përzierjen për të shpëlarë dhëmbët 4 herë në ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.