U nxehet shpejt dhe shpesh telefonì? Ja ngase vjen dhe sì te vepronì

Luajtja e lojërave ose biseda për një kohë të gjatë, si dhe temperaturat e larta, mund të shkaktojnë ngrohjen e pajisjes.

Për të ftohur celularin tuaj, ndaloni përdorimin e aplikacioneve me intensitet të CPU-së, si p.sh. luajtja e lojërave. Kur bëhet fjalë për temperaturat e larta, mbajtja e tij në xhep e ngroh pajisjen edhe më shumë. Ashtu si me karikimin, është mirë ta lini në një vend të mbrojtur nga rrezet e diellit dhe burimet e nxehtësisë.

Asnjëherë mos e lini në makinë. Një studim i fundit zbuloi se një makinë e parkuar në diell në 35 gradë mund të arrijë një temperaturë prej 47 gradë në vetëm një orë.

Ngarkimi i celularit tuaj mund të shkaktojë ngrohjen e tij, dhe nëse e karikoni në një vend të ekspozuar ndaj dritës së diellit, mund të shkaktojë që ai të nxehet shumë më shpejt se zakonisht.

Për të njëjtën arsye, mos e lini telefonin nën jastëk ose materiale të tjera që mund ta ngrohin atë.

Karikoni gjithmonë telefonin celular të lënë në një sipërfaqe të fortë dhe të ftohtë.

E megjithëse duket se askush nuk do ta bënte një gjë të tillë, megjithatë është mirë të paralajmërohesh. Asnjëherë mos e vendosni celularin në frigorifer. Ndryshimet në temperaturë janë gjithashtu të këqija për pajisjen, veçanërisht për shkak të kondensimit të lagështirës brenda pajisjeve.

Zgjidhja më e mirë është thjesht të fikni celularin dhe ta lini në një vend të freskët derisa nxehtësia të kthehet në një temperaturë të pranueshme të dhomës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *