U duhet vetem 1 minut dhe 1 luge per te mesuar nese vuani nga ky problem i cili shfaqet

Të gjithë e dimë se kryerja e kontrolleve të rregullta tek mjeku, mund të na ndihmojnë të mbajmë një shëndet të mirë dhe t’i paraprijmë shumë sëmundjeve.

Por ne priremi të injorojmë shenjat që trupi ynë tregon dhe nuk e kuptojmë se këto simptoma mund të shndërrohen në probleme të mëdha shëndetësore. Për këtë arsye, mjekët na tregojnë një truk shumë të thjeshtë që na ndihmon të zbulojmë më shumë për shëndetin tonë.

Ky test duhet të bëhet me stomak bosh, direkt sa të hapni sytë në mëngjes. Shmangni pirjen e ujit para se të bëni këtë provë.

Merrni një lugë dhe fërkojeni mbi të gjithë sipërfaqen e gjuhës suaj. Pasi të jetë e mbushur mirë me pështyme, vendoseni në një qese plastike dhe mbajeni nën diell ose në ndonjë llambë elektrike. Pas një minute, nxirrni lugën nga qesja dhe bëni kujdes që të mos e prekni në pjesën ku ndodhet pështyma.

Nëse nuk keni njolla ose nuk keni erë të pakëndshme në lugë, atëherë organet tuaja të brendshme janë në gjendje të përsosur shëndetësore.

Në rast se vjen erë …

Erë e pakëndshme mund të jetë një tregues i problemit të mushkërive. Kjo erë është shumë më e keqe se fryma juaj e keqe. Kjo mund të jetë një shenjë e një inf eksioni në mushkëri.

Nëse lugë juaj mban erë si amoniak (një erë e fortë, ) është një tregues i disa sëm undjeve të veshkave.

Nëse ka një erë frutash, atëherë mund të vuani nga diabeti. Kjo ndodh për shkak të pranisë së ketoneve që e bëjnë erën e ëmbël.

Po sikur të ketë njolla në lugë?

Njolla e bardhë tregon një infeksion të frymëmarrjes. Ajo shkaktohet nga disa inf eksione dhe vi ruse të pranishme në trup.

Njollë e purpurt është një shenjë e qarkullimit të dobët të gja kut, bronkitit ose niveleve të larta të kolesterolit. Bronkiti zvogëlon valët e ajrit që sjellin oksigjenin në qarkullimin e gja kut, e cila mund të shkaktojë një njollë të purpurt.

Njollat e verdha në lugë janë një shenjë e mosfunksionimit të gjëndrës tiroide. Këto njolla kenë një shtresë të trashë. Shndërrimi i beta-karotenit në Vitaminë A varet nga hormoni tiroide.

Njollë portokalli do të thotë që vuani nga një sëm undje e veshkave. Sëm undja kronike e veshkave mund të bëjë që indet e gojës të zbehen për shkak të anemisë, ose portokallit për shkak të depozitave të ngjashme me karotenin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.