A duhen konsumuar ilaçet me uje? Ekspertet me ne fund ndajne dilemen e cila ka kohe

E keni pyetur ndonjëherë veten se pse medikamentet duhen shoqëruar gjithmonë me ujë? Jo të gjithë veprojnë kështu, por duhet të dini se konsumimi i ilaçeve pa shoqëruar me ujë nuk rekomandohet dhe sjell rrez iqe. Mjekët thonë se ilaçet, në varësi edhe të madhësisë mund të dëmtojnë ezofagun, madje mund të shkaktojnë deri edhe prerje.

Këtë e zbulon “Times of India” në një shkrim të publikuar së fundi. Më herët edhe disa hulumtues turq kanë arritur në të njëjtin konkluzion.

Sipas hulumtimeve, konsumi i ilaçeve mund të shkaktojë edhe të vjella dhe një tjetër rrez ik i madh është bllokimi pa mundur të shkojë në stomak, nëse është e madhe.

Të paktën një gotë ujë duhet të shoqërojë konsumin e medikamentit këshillojnë mjekët.

Gjithashtu duhet theksuar qe konsumimi i ilaçeve me qumesht apo me lengje te tjera frutash nuk eshte perseri i rekomanduar si nga studimet po ashtu dhe nga mjeket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.