Kjo eshte arsyeja perse ato qe jane mbì 60 vjeç duhet te konsumojne 1 kokerr molle para gjumìt

Molla është një frut që forcon shëndetin dhe zgjat jetën në sajë të përbërësve shumë të vlefshëm që përmban.

Jo më kot thonë: “Një mollë në ditë mban mjekun larg nesh “Të kuqe, të verdha, jeshile, të ëmbla apo të ithëta, por mbi të gjitha të bukura dhe shumë të shëndetshme.

Të pranishme në çdo stinë dhe plot cilësi. Nuk thonë kot se “një mollë në ditë mban mjekun larg nesh”.

Për mjekët dhe dietologët duhet të jenë të pandashme nga tavolina, ndërsa çdo ditë specialistët e ushqimit dhe kërkuesit arrijnë t’i atribuojnë nga një cilësi.

Nëse gjithmonë jeni trembur se nuk duhet të hani asgjë para se të flini, ne do t’ju tregojmë se molla është një nga frutat që ju mund ta konsumoni pa fri kë para gjumit. Nuk do t’iu rëndojë në stomak, por do t’ju bëjë mirë.

Molla ka përmbajtje të lartë vitaminash dhe mineralesh, antioksidantë, polifenole dhe pothuajse fare yndyrë.

Vitamina C e mollës ndihmon në uljen e presionit të gjakut, përmirësimin e frymëmarrjes dhe uljen e nivelit të sheqerit në gjak, duke ju relaksuar.

Po ashtu, vitamina B6 ndihmon në djegien e yndyrave gjatë natës.

Nëse më parë keni pasur problem me gjumin, duke mos fjetur rehat, ne ju sugjerojmë të hani çdo natë para gjumit një mollë për një gjumë të qetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.