Jo me 90 grade, eksperti tregon se cila eshte temperatura e duhur per te lare çarçafët ne menyre qe te largoni

Një ekspert i pastrimit ka treguar se në çfarë temperature duhen larë çarçafët për të hequr qafe të gjitha mikrobet. Rekomandohet t’i lani shpesh, pasi grumbullojnë mikr obe shumë shpejt.

Është më mirë të lani çarçafët në ujë të nxehtë. Çarçafët e larë në 54 gradë Celsius heqin qafe marimangat e pluhurit, ndërsa çarçafët e larë në 60 gradë Celsius largojnë vi ru set dhe bak teret.

Sidoqoftë, rekomandohet të kontrolloni se nga çfarë materiali janë bërë çarçafët tuaj përpara se t’i lani ato. Pambuku, materiali nga i cili janë bërë shumica e çarçafëve, mund të durojë metodën e larjes me ujë të nxehtë, por materialet e tjera nuk munden.

Ky hap nuk duhet të anashkalohet edhe nëse e dini se nga çfarë materiali janë bërë çarçafët tuaj. Ekspertet gjithashtu nuk rekomandojne larjen e carcafeve ne temperaturen 90 grade, ne kete temperaturat zonjat e shtepive lajne kryesisht carcafet e bardhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.