Sìpas dermatologeve kur blìnì kremra fytyre duhet te shìkonì per kete perberes, nese e ka mos e blìnì

Ka diçka shumë të rëndësishme për të ditur për produktet që përdor për pastrimin e fytyrës. Jo vetëm duhet të kontrollosh shpesh etiketat e produkteve të bukurisë, por edhe duhet të dish se cilat janë recetat dhe formulat që ndikojnë në plakjen e lëkurës.

Sipas dermatologëve, është një përbërës i zakonshëm i cili përdoret në produktet kundër plakjes, por që mund të shkaktojë kompl ikacione të rënda shëndetësore kur vepron në lëkurë.

Parabens ose parabenet (Butylparaben, Propylparaben, Methylparaben, dhe Ethylparaben) njihen si derivate të naftës dhe janë agjentë konservantë që përdoren në industrinë kozmetike.

Shkenca ka vërtetuar se parabenet kanë efekte estrogjenike, që do të thotë se imitojnë veprimin e estrogjeneve në trup duke shkaktuar disbalanca hor mo nale të cilat arrijnë deri në vezore, në gjendrat tiroide, madje dyshohet se edhe në kan ce rin e gjirit.

Sipas dermatologëve, parabenet janë një grup produktesh kimike të cilat gjenden rëndom në produktet e bukurisë dhe sidomos kremrat antirrudhë.

Sipas rezultateve, parabenet mund të shkaktojnë dëme serioze në sistemin endokrin:

“Ndërprerja e endokrinës, në thelb, është ndërprerja e funksionit normal të sistemit të hormoneve dhe sistemi ynë i hormoneve drejton të gjitha funksionet në trupin tonë”,- thotë Nneka Leiba, dermatologe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *