Per 30 dìte me rradhe konsumonì 1 avokado ne dìte: Perfìtìmì kryesor qe do te merrnì duke fìlluar presìonì ì larte

Nga mbrojtja e syve dhe rritja e sistemit imunitar deri tek mbrojtja e trupit tuaj kundër qelizave të kan ce rit. Nuk ka rëndësi se si i konsumoni, nuk mund të mohohet që avokadot janë po aq të shijshme sa dhe të dobishme për trupin tuaj, sipas “Bright Side”.

Avokadot janë të pasura me kalium, kështu që nëse keni ndonjë lloj problemi me veshkat, mund ta përfshini këtë frut në dietën tuaj.

Studimet kanë vërtetuar se ngrënia e avokados rregullisht është një mënyrë e shëndetshme për të përmirësuar funksionimin e veshkave.

Nëse jeni duke kërkuar një freskues natyral të gojës, është koha të mendoni për avokadot. Ata kanë aktivitet të lartë antibak terial dhe nëse konsumoni një në ditë mund të largoni bak teret nga goja.

Ngrënia e një avokadoje të freskët bën që sytë të funksionojnë më mirë . Kjo ndodh sepse avokadot mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të karotenoidit në trupin tonë, duke punuar si një agjent antioksidant dhe anti-inflamator.

Nëse ftoheni shpesh, mbase sistemi juaj imunitar po kërkon më shumë vëmendje. Për fat të mirë, është raportuar se disa përbërës të avokados mund të forcojnë sistemin imunitar dhe të largojnë vi ruset dhe inf eksionet e tjera.

Nëse vuani nga presioni i lartë i gja kut, avokadot mund të jenë aleati juaj më i madh. Përmbajtja e tyre e lartë e kaliumit dhe luteinës është e njohur për përmirësimin e sëm undjeve vaskulare dhe rritjen e lipideve në trupat tanë.

Mëlçia rregullon shumicën e niveleve kimike në gja kun tonë, dhe është shumë e rëndësishme që të jetë e shëndetshme për të funksionuar si duhet. Është raportuar se ngrënia e avokados mund të ndihmojë në zvogëlimin e dëmtimit të mëlçisë, kështu që shtimi i këtij fruti në dietën tuaj është një zgjedhje e mirë.

Shtimi i tepërt i peshës është një shqetësim në të gjithë botën. Edhe pse është e rëndësishme që kjo të diskutohet së pari me një profesionist, është provuar që avokadot mund të ndihmojnë në uljen e peshës. Ato shkaktojnë ndjesinë e ngopjes dhe kanë një ndikim pozitiv në hor mo net tona të zorrës.

Avokado veti citotoksike, që do të thotë se mund të vra sin qelizat kan ce rogjene dhe të parandalojnë rritjen e kësaj sëm undjeje.

Mund ta hani ose ta aplikoni direkt në lëkurë. Nuk ka rëndësi se si e përdorni avokadon, por ky frut rekomandohet shumë për shëndetin e lëkurës. Karakteristikat e tyre të karotenoideve mund të ndihmojnë në mbrojtjen e rrezeve ultraviolet, duke çuar në një fytyrë dhe trup më rinor dhe me shkëlqim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.