Nepermjet ketyre 3 ushqìmeve mund te largonì aromen e pakendshme te gojes

Era e keqe e gojës është një problem që e ka kaluar secili nga ne në një moment të caktuar të jetës. Disa vuajnë nga ky problem rregullisht ndërkohë që të tjerët mund ta kenë këtë shqetësim periodikisht por çfarë e shkakton dhe përse ndodh.

Era e keqe e gojës apo ndjesia e shijes së keqe në shumë raste paralaj mëron disa lloj sëm undjesh. Ndër më kryesoret është ajo që ka të bëjë me dhimbët dhe mishrat e tyre.

Quhet Periodontis dhe ndodh në rastet kur indet preken nga infla ma cioni. Në këtë rast, arteriet e vogla të indeve të dhëmbit të cilat mbajnë oksigjenin dhe ushqyesit shkat ërrohen duke bll okuar funksionin e indeve.

Kjo sëm undje shkaktohet nga sëm undje të tjera që mund të jetë i prekur trupi, nga pirja e duhanit, alk olit si dhe higjena e dobët or ale. Në forma ak ute kjo sëm undje bëhet kro nike.

Problemet e sëm undjes së Periodontis kanë nevojë për ndërhyrjen e dentistit. Simptoma e ndijesisë së gojës së thatë gjithashtu shkakton erën e keqe të frymës.

Goja e thatë mund të jetë rezultat i mjekimeve të ndryshme që trupi merr për trajtimin e kompl ikacioneve shëndetësore. Janë edhe shumë sëm undje të tjera të cilat shkaktojnë sëm undjen e gojës për të cilat duhet të bëni kujdes.

Disa prej të cilave janë inf eksionet në aparatin e frymëmarrjes siç është pneumonia apo bronshiti, inf eksionet kro nike të sinuseve, diabeti, niveli i lartë i aciditetit në stomak si dhe problemet e mëlçisë dhe veshkave.

Higjena e gojës dhe pastrimi i saj në mëngjes dhe në darkë është një faktor i rëndësishëm i erës së gojës ashtu si edhe mënyra e të ushqyerit.

Çaji jeshil apo i zi përmban një nivel të lartë antioksidantësh. Sipas studimeve të fundit ka rezultuar se konsumimi i çajit të zi apo jeshil ndihmon në largimin e erës së keqe të gojës kjo për shkak të fuqisë së tyre në shkat ërrimin e bak tereve që shkaktojnë erën e keqe në gojë.

Kosi është një produkt fantastik për higjenën e gojës. Konsumimi i një gote me kos çdo ditë redukton nivelin e aromës së keqe në gojë. Efektet e mira të kosit vijnë për shkak të probiotikëve që ai përmban.

Uji është ilaçi natyral dhe burimi kryesor i mirëqenies së organizmit përfshirë këtu edhe shëndetin e gojës. Konsumimi i ujit ndihmon në largimin e mbetjeve ushqimore nëpër dhëmbë. Pirja e ujit nxit prodhimin e salivës, element që vepron si agjent psatrues në gojë.

Majdanozi dhe borziloku, të dy këta përbërës ndihmojnë shumë në largimin erës së keqe së gojës sidomos kur konsumojmë hudhra apo qepë. Ideale në përfitimin edhe e më shumë vlerave është kombinimi i hudhrave apo qepës me këto dy erëza gjatë konsumimit.

Mollët dhe spinaqi janë dy përbërës fantastik në largimin e erës së keqe të gojës. Mollët mund të konsumohen pas çdo fakti ushqimor, por edhe në mëngjes ndërsa spinaqi rekomandohet të konsiderohet më së shumti i pagatuar dhe sallatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *