Sheget jane teper te mira, por keto 4 perfitime nuk i keni ditur : Duke filluar nga kolesteroli

Një shegë mesatare përmban 72 kalori, 1.5 gram proteina, një gram yndyrë, 16 gram karbohidrate dhe 3.5 gram fibra.

Ajo vepron si një antioksidues

Topat e ëmbël të vegjël, të cilët gjenden në shegë, jo vetëm që përmbajnë vitaminë C, por janë gjithashtu të pasura me substanca të tjera të rëndësishme.

Acidi punik, një antioksidues që gjendet në shegë dhe disa ushqime të tjera, mund të jetë i dobishëm në trajtimin e obe zitetit, diabetit dhe sind ro mës metabolike.

Sipas një studimi të vitit 2014, potenciali antioksidues i lëngut të shegës është më i madh se ai i verës së kuqe.

Mund të ndihmojë në lu ftimin e kan ce rit

Njerëzit që ndjekin një dietë të pasur me fruta dhe perime kanë një rrez ik të reduktuar të zhvillimit të kan ce rit.

Hulumtimet tregojnë se shega dhe lëngu i saj potencialisht mund të parandalojnë rritjen e qelizave të kan ce rit në pro sta të, gji, mushkëri, zorrë dhe lëkurë.

Është e shëndetshme për zemrën

Antioksiduesit në shegë parandalojnë akumulimin e depozitave yndyrore rreth arterieve. Ky grumbullim mund të çojë në su lm në zemër dhe probleme të tjera të zemrës. Shega gjithashtu punon për të ulur presionin e gja kut, dhe farat e saj përmbajnë një sasi të mirë të fibrave që ulin kolesterolin.

Përmirëson koagulimin e gja kut

Gjysmë filxhani me fara shege siguron pothuajse 20 për qind të marrjes së rekomanduar ditore të vitaminës K. Ky mikronutrient i tretshëm në yndyrë mban gja kun në një gjendje të koagulimit të duhur. Me fjalë të tjera, kur lëndoni veten, trupi juaj mund të shërojë pla gët më shpejt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sheget jane teper te mira, por keto 4 perfitime nuk i keni ditur : Duke filluar nga kolesteroli

Një shegë mesatare përmban 72 kalori, 1.5 gram proteina, një gram yndyrë, 16 gram karbohidrate dhe 3.5 gram fibra.

Ajo vepron si një antioksidues

Topat e ëmbël të vegjël, të cilët gjenden në shegë, jo vetëm që përmbajnë vitaminë C, por janë gjithashtu të pasura me substanca të tjera të rëndësishme.

Acidi punik, një antioksidues që gjendet në shegë dhe disa ushqime të tjera, mund të jetë i dobishëm në trajtimin e obe zitetit, diabetit dhe sind ro mës metabolike.

Sipas një studimi të vitit 2014, potenciali antioksidues i lëngut të shegës është më i madh se ai i verës së kuqe.

Mund të ndihmojë në lu ftimin e kan ce rit

Njerëzit që ndjekin një dietë të pasur me fruta dhe perime kanë një rrez ik të reduktuar të zhvillimit të kan ce rit.

Hulumtimet tregojnë se shega dhe lëngu i saj potencialisht mund të parandalojnë rritjen e qelizave të kan ce rit në pro sta të, gji, mushkëri, zorrë dhe lëkurë.

Është e shëndetshme për zemrën

Antioksiduesit në shegë parandalojnë akumulimin e depozitave yndyrore rreth arterieve. Ky grumbullim mund të çojë në su lm në zemër dhe probleme të tjera të zemrës. Shega gjithashtu punon për të ulur presionin e gja kut, dhe farat e saj përmbajnë një sasi të mirë të fibrave që ulin kolesterolin.

Përmirëson koagulimin e gja kut

Gjysmë filxhani me fara shege siguron pothuajse 20 për qind të marrjes së rekomanduar ditore të vitaminës K. Ky mikronutrient i tretshëm në yndyrë mban gja kun në një gjendje të koagulimit të duhur. Me fjalë të tjera, kur lëndoni veten, trupi juaj mund të shërojë pla gët më shpejt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sheget jane teper te mira, por keto 4 perfitime nuk i keni ditur : Duke filluar nga kolesteroli

Një shegë mesatare përmban 72 kalori, 1.5 gram proteina, një gram yndyrë, 16 gram karbohidrate dhe 3.5 gram fibra.

Ajo vepron si një antioksidues

Topat e ëmbël të vegjël, të cilët gjenden në shegë, jo vetëm që përmbajnë vitaminë C, por janë gjithashtu të pasura me substanca të tjera të rëndësishme.

Acidi punik, një antioksidues që gjendet në shegë dhe disa ushqime të tjera, mund të jetë i dobishëm në trajtimin e obe zitetit, diabetit dhe sind ro mës metabolike.

Sipas një studimi të vitit 2014, potenciali antioksidues i lëngut të shegës është më i madh se ai i verës së kuqe.

Mund të ndihmojë në lu ftimin e kan ce rit

Njerëzit që ndjekin një dietë të pasur me fruta dhe perime kanë një rrez ik të reduktuar të zhvillimit të kan ce rit.

Hulumtimet tregojnë se shega dhe lëngu i saj potencialisht mund të parandalojnë rritjen e qelizave të kan ce rit në pro sta të, gji, mushkëri, zorrë dhe lëkurë.

Është e shëndetshme për zemrën

Antioksiduesit në shegë parandalojnë akumulimin e depozitave yndyrore rreth arterieve. Ky grumbullim mund të çojë në su lm në zemër dhe probleme të tjera të zemrës. Shega gjithashtu punon për të ulur presionin e gja kut, dhe farat e saj përmbajnë një sasi të mirë të fibrave që ulin kolesterolin.

Përmirëson koagulimin e gja kut

Gjysmë filxhani me fara shege siguron pothuajse 20 për qind të marrjes së rekomanduar ditore të vitaminës K. Ky mikronutrient i tretshëm në yndyrë mban gja kun në një gjendje të koagulimit të duhur. Me fjalë të tjera, kur lëndoni veten, trupi juaj mund të shërojë pla gët më shpejt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.