Eshte pikerisht stina e molleve Japoneze, rriten edhe ne vendin tone: Disa nga perfitimet duke filluar nga permirsimi i shikimit

Është stina e mollëve japoneze, të cilat në botë njihen edhe me emrin mollë kaki.

Ai e ka origjinën nga Azia dhe fryti i tij njihet si një fryt medicinal në Kinë për më shumë se 2000 vjet.

Ato jo vetëm që shërbejnë si një trajtim i ëmbël dhe i shijshëm, por gjithashtu kanë shumë përfitime shëndetësore, duke përfshirë aftësinë për të përmirësuar shëndetin e syve, për të reduktuar shenjat e plakjes, për të parandaluar lloje të ndryshme të kan ce rit, për të përmirësuar tretjen, për të forcuar sistemin imunitar, për të ulur kolesterolin, forcojnë kockat dhe ulin presionin e gja kut.

Për më tepër, mollët japoneze mund të ndihmojnë trupin tuaj të shërohet më shpejt, të ndihmojë në humbjen e peshës, të zvogëlojë infla ma cionin dhe të përmirësojë qarkullimin e gja kut në të gjithë trupin.

Molla japoneze është e pasur me vitamina të shumta, veçanërisht vitaminë A, beta-karoten, luteinë, likopen dhe kriptoksantinë.

Këto vitamina veprojnë si antioksidues në trup për të reduktuar stresin oksidues dhe për të parandaluar plakjen e parakohshme, siç janë rrudhat, njollat ​​e moshës, sëm undja e Alzheimerit, lodhja, humbja e shikimit, dobësia e muskujve dhe një sërë kushtesh të tjera.

Një ekip studiuesish japonezë ka publikuar një studim që mbështet potencialin mbrojtës të një lloji të caktuar polifenoli që gjendet në lëkurën e mollëve japoneze, i cili luan një rol kyç kundër dëmtimit oksidues në procesin e plakjes.

Mollët japoneze mund të hahen të freskëta, të thara, të gjalla ose të gatuara, gjë që ndryshon shijen, por ato janë kryesisht të ëmbla dhe të buta.

Nëse lejohet të piqet plotësisht, mishi brenda mollës japoneze pothuajse mund të hiqet me një lugë.

Pema e mollës japoneze duket veçanërisht e bukur në fund të vjeshtës kur të gjitha gjethet bien, dhe frutat mbeten në degë si dekorimi më i bukur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.