Ne rast te dhimbjeve te fytit ky eshte caji qe duhet te pini per t’ju liruar dhe t’ju bej te ndiheni

Në të kaluarën, kur nuk kishte aq shumë opsione në mjekësi, ata gjenin mënyra më natyrale për të trajtuar problemin e tyre. Sot nuk dini çfarë të zgjidhni më parë dhe më shumë është më efektive. Kur keni ftohtë dhe kollë, nuk jeni në gjendje të përqendroheni në asgjë dhe kolla e thatë është veçanërisht irrituese, jo vetëm për ju, por edhe për njerëzit përreth jush.

Kolla e mirë është vërtet e bezdisshme që shpesh ju bën të ndiheni më keq seç duhet.

Situata është edhe më e keqe gjatë natës sepse nuk jeni në gjendje të merrni frymë lehtë dhe të flini të qetë. Nëse nuk doni të përdorni antibiotikë, provoni ta lini natyrën të punojë për ju.

Ilaçet kundër gripit, ftohjes, kollës, dhimbjes së fytit janë: sherebela, mjalti, limoni etj, për lehtësim të menjëhershëm.

Sherebela

– Sherebela përmban shumë përbërës bioaktivë, të cilët janë treguar se kanë një efekt të dobishëm në rastet e ftohjes, laringitit dhe faringjitit. Megjithatë, konsumimi i tij gjatë shtatzënisë apo ushqyerjes me gji nuk rekomandohet. Caji i saj mund te jete nje zgjidhje per fytin tuaj.

Kerri

-Një ushqim pikant, si p.sh. një pjatë me kerri të nxehtë, mund të ndihmojë në lehtësimin e hundës së mbytur ose dhimbjes së veshit. Kjo bën që hunda dhe sytë të vrapojnë, duke nxjerrë mukozën.

Hudhra

– Hudhra gjithashtu ndihmon në elim inimin e mukusit, ndërsa është gjithashtu një ushqim i njohur antivi ral, antibak terial dhe antioksidant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.