Fërkonì fytyrën me kete perberes për 20 sekonda: Metoda per te mbyllur poret e hapura qe ne shumìcen e hereve

Poret e lëkurës janë ato që prodhojnë sebumin (yndyrën natyrale) në mënyrë që lëkura të qëndrojë e hidratuar në nivel qelizor. Ato gjithashtu kryejnë funksione të tjera, duke përfshirë elim inimin e toksinave nga trupi jonë. Por poret mund të bll okohen dhe të zgjerohen duke shkaktuar jo pak probleme për lëkurën.

Kryesisht poret e zgjeruara i përkasin lëkurave të yndyrshme dhe pamja e tyre i ngjan një lëkure portokalli. Kah zgjidhjeve të tjera, ekzistojnë dhe disa përbërës natyralë që ndihmojnë në zvogëlimin e poreve në kushte shtëpie.

Akull

Fërkoni fytyrën me akull për 20 sekonda dhe përsëriteni këtë gjë së paku 2 herë në ditë. Akullin mbështilleni me një leckë në mënyrë që të mos acaroni lëkurën.

Kos

Kosi përmban acid laktik dhe probiotiks që elem inojnë bak teret e këqija nga lëkura përgjegjëse për puçrrat. Këto subst anca mund të zvogëlojnë madhësinë e poreve.

Sode buke.

Ky përbërës i thjeshtë mund të ndihmojë në balancimin e nivelit të pH të lëkurës dhe të heqë qafe grimcat e pista në fytyrë. Mjafton të formoni një pastë me pak sodë buke dhe ujë dhe të fërkoni fytyrën për 30 sekonda.

Para se të provoni ndonjë nga trajtimet e mësipërme, duhet të siguroheni që duart tuaja janë të pastra.

Përveç kësaj, ju gjithashtu duhet të shmangni ekspozimin ne dielli për një periudhë të gjatë kohe pasi kjo mund të perke qesoje poret e hapura për shkak të faktit se dielli mund të dëmtojë kolagjenin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.