Keto jane 4 arsyet perse çarçafet tuaj nuk po ndrìçojne nga bardhesìa dhe sa here ne jave duhen lare

Megjithese carcafet nuk lahen si xhinset apo pulovrat , gjithsesi ato duhen lare po kaq shpesh sa veshjet e trupit qe ne mbathim. Ne carcafe ne kalojme te pakten 8 ore gjate nates dhe djersa apo yndyra e trupit grumbullohen ne fibrat e shtratit duke bere nje terren ideal per mikr obet.

Ndaj per kete arsye rekomandohet qe carcafet dhe kellefet e jastekeve te lahet nje here ne jave me temperature te caktuar ne etiketa por nese jane te bardhe me 90 grade.

Gjithsesi ka dale se ka disa gabime qe behen kur lajme carcafet dhe keto jane:

Mbingarkojme lavatricen dhe i fusim te papalosur duke bere qe jo te gjithe veshjet brenda ta kene nje lloj centrifugen.

Zgjedhim ciklin e gabuar te larjes dhe ai normal eshte 60 grade, ndersa kur jane fare pak te ndodur ne ciklin e shpejte.

Nderja dhe tharja kane rendesi se mund te oprishin fibrat e tyre dhe beni mire ti hapni ne ambjent jashte.

Larja me produkte te ngashme. Pra nese te pambuktat lahen me 90 grade, pelhura e mendafshit nuk duron me shume se 30 dhe tharja ne makina tharese po ashtu ndryshon sepse nese i thani edhe peshqiret edhe carcafet bashke peshqoret mund te jene te njome e ndersa carcafet te thate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *