Sìpas studìmìt nese po mundohenì te largonì kìlet e teperta me tershere, mos ì benì keto 3 gabìme

Tërshëra është një produkt shumë i mirë për rënien nga pesha dhe për mbarëvajtjen e saj. Studimet thonë se tërshëra është shumë e pasur me fibër dhe për rrjedhojë e mban njeriun të ngopur gjatë dhe nuk e shtyn drejt zgjedhjeve jo të shëndetshme në ushqyerje.

Për më tepër, sipas studimeve, tërshëra e bën metabolizmin më të shpejtë dhe rrjedhimisht nxit dj egien e kalorive.

Ajo ndihmon që zorrët të kryejnë funksionin e tyre më së miri. Sistemi tretës stimulohet mjaftueshëm duke lejuar që ushqimi të kalojë pa problem nëpër organet e tretjes.

Për më tepër, tërshëra është një burim i pashtershëm proteinash, gjë që e bën atë një domosdoshmëri për personat që stërviten. Tërshëra është një antioksidant i vërtetë.

Zgjidhni tërshërë të ëmbëlsuar.

Tërshëra e paketuar dhe e gatshme për konsum është padyshim e
pasur në sheqer dhe për rrjedhojë nuk është e shëndetshme. Një racion tërshërë e paketuar mund të ketë deri në 12 gramë sheqer.

Idealja është që të zgjidhni tërshërë të paaromatizuar ose jo të pasuruar në mënyrë që të shtoni sipas dëshirës fruta të freskëta, arrorë, fruta të thata dhe kanellë.

Racioni ka shumë rëndësi kur vjen puna tek çdo ushqim dhe jo vetëm tërshëra ndaj duhet t’i përmbaheni një racioni të vetëm. Pra mos prisni të humbisni në peshë nëse hani dy ose tre tasa me tërshërë në mëngjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.