Debore per Krìshtlìndje? Meteorologìa tregon se sì prìtet te mbyllet kjo jave

Nje tjeter dite e ftohte sot. Mengjesi ka qene pak i ftohte, ku ne zonat malore ka qene ne vlerat 0 deri ne -1 grade. Vranesira te lehta dhe kalimtare do te kete vetem ne zonat malore. Vlerat maksimale do te mbeten diten e sotme thuajse konstante deri ne 17 grade, kryesisht ne bregdet ne Sarande dhe ne Vlore.

Kushtet e qendrueshme atmosferike do te na shoqerojne edhe ne diten e premte.

Fundajva qe perkon edhe me Krishtlindjet do te jene nen masat ajrore te qendrueshme, duke bere ndryshe nga vitet e meperparshme, parashikojme qe te jete me diell dhe pa rreshje ne te gjithe territorin Shqiptar, ndryshe nga vitet e kaluara ku Krishtlindjet na gjenin ne temperatura me te uleta dhe zakonisht me rreshje debore.

Temperaturat e ajrit duke filluar nga e shtuana dhe e diela do te kete rritje te temperaturave duke bere qe temperatuart e mengjesit te vendet malore ne 3-3.5 grade dhe maksimalet deri ne 19-20 grade celcius.

Sidomos dita e diele e cila pritet te jete teper e ngrohte, duke patur parasysh muajin qe jemi dhe padyshim duke e krahasuar ate dhe me vitet e meperparshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.