Specìalìstì ì njohur Yllì Merja: Keto jane 3 çajrat qe duhet te pìnì gjate festave per te shmangur

Festat e fundvitit janë një moment i shumëpritur nga të gjithë. Mbledhja me njerëzit e dashur pranë një tryeze festive, bën që shpeshherë të harrojmë riskun që shkaktohet nga ngrënia me tepricë e ushqimeve plot yndyrë dhe sheqer.

Mjeku popullor Ylli Merja në rubrikën “Bima dhe shëndeti” tregoi risqet që shkaktojnë teprica me ushqimet:

Risku nga sheqeri i tepërt – trashet gja ku

Risku nga alk oli i tepërt – dëmtohen qelizat nervore dhe mëlçin

Risku nga mishi i dhja mosur – rritet kolesteroli

Risku nga brumrat – rritet sheqeri dhe obeziteti tha ai.

Ai sygjeroi që gjatë natës festive në tavolinë të mos mungojnë edhe këto ushqime, e çajra, për të shmangur problemet e ndryshme në organizëm:

-Kanella, borziloku, mendra, karafili, vanilja, rigoni

– Nga perimet: Patëllxhani, speci, trangulli, domatja, hudhra

– Nga çajrat: Çaj detox, çaj mali, çaj mendër.

Leave a Reply

Your email address will not be published.