Sìpas studìuesve, jìnì të kujdesshëm dhe mos ì kalonì 2 fìlxhanë kafeje në dìtë per te mos u prekur

Shumë kafeinë mund të shkaktojë presion të lartë të gja kut dhe efekte anësore si marramendje, tron ditje, dhi mbje koke ose rra hje zemre anormale. Falë një studimi të kryer nga Universiteti i Australisë së Jugut, tani kemi një kufi maksimal, për të përcaktuar se sa kafe duhet të konsumojmë për të mos u prekur nga sëm undjet kardiova skulare.

“Për të ruajtur një zemër të shëndetshme dhe një presion të shëndetshëm të gja kut, njerëzit duhet të kufizojnë kafenë e tyre në më pak se gjashtë gota në ditë, bazuar në të dhënat tona gjashtë ishte pika e rrotullimit ku kafeina filloi të ndikojë negativisht në rrez ikun kardiova skular”, tha Hypponen, autori i studimit.

Një antioksidant në kafe të quajtur acid chlorogenic mund të ndihmojë në përmirësimin e funksionit të enëve të gja kut dhe të pen gojë zhvillimin e pllakëzimit që mund të bll okojë arteriet.

Por kafeina e tepërt jo vetëm që mund të rrisë shanset e presionit të lartë të gja kut, por gjithashtu mund të çojë në forcimin e arteries, dy faktorë që mund të rrisin shanset tuaj për sëm undje të zemrës.

Prandaj sipas këshillave të studiuesve, jini të kujdesshëm dhe mos i kaloni dy filxhanë kafeje në ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.