Lengu ì cìlì largon kìlet e teperta: Benì bashke keto 2 perberes, pìjenì këtë pìje çdo mëngjes për 5 dìtë

Kjo recetë kërkon vetëm dy përbërës dhe është shumë e mirë për shëndetin sepse pastron mëlçinë dhe veshkat dhe, nëse e përdorim për disa ditë me radhë, na ndihmon të humbasim peshë.

Në përgjithësi, njerëzit që vuajnë nga pesha e tepërt e janë më të rrez ikuar për t’u prekur nga diabeti, presioni i lartë i gja kut, sëm undjet e zemrës, mëlçisë, veshkave, apo shpinës. Nëse keni probleme me peshën e tepërt, kjo recetë është e përshtatshme për ju sepse:

Majdanozi është një përbërës i pasur me vitamin A dhe C dhe minerale si kalcium, sulfur, hekur, fosfor, magnez dhe kalium, të aftë për të pastruar veshkat dhe të gjithë organizmin.

Përveç kësaj, majdanozi ka veprim diuretik për të lu ftuar enj tjet në trup dhe kështu na ndihmon të humbasim peshë.

Limoni, përbërësi tjetër i kësaj recete lehtëson punën e stomakut, ka veti diuretike, dezinf ektuese, tonifikuese, antikan ce rogjene, dhe shpërbën yndyrnat.

Limoni ndikon në parandalimin e infar kteve, ngadalëson plakjen, dhe kjo i atribuohet sasisë së madhe të vitaminës C e cila favorizon përthithjen e hekurit nga organizmi.

Përbërësit e pijes: 1 limon

60gr gjethe majdanozi

300 ml ujë

Përgatitja: Shtr ydhim limonin ndërsa majdanozin e presim në copa të vogla. Shtojmë 300 ml ujë dhe i vendosim në një kavanoz duke i përzierë. Pijeni këtë pije çdo mëngjes për 5 ditë. Pas ditës së pestë, bëni 10 ditë pushim dhe përsëriteni trajtimin përsëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.