Per trajtìmìn e acìdìt urìk: Keto 3 ushqìme duhet tì perfshìnì ne dìeten tuaj pasì ky problem

Niveli i lartë i acidit urik në gj ak është një formë e artritit. Ky problem shëndetësor përke qësohet nga regjimi ushqimor dhe lidhet me mbikonsumin e mishit, prodhimeve te detit dhe alk olin.

Kjo sëm undje kro nike mund të parandalohet, por edhe të mbahet nën kontroll nëse tregoni kujdes me dietën ushqimore. Përfshirja e frutave të mëposhtme do t’ju ndihmojë me këtë problem.

Agrumet

Niveli i lartë i vitaminës C tek mandarinat, limonat dhe portokajt mund të ndihmojnë në elem inimin e acidit urik nga trupi.

Banania

Nëse deri tani nuk keni patur dijeni për “Dietën e bananve” ka ardhur koha ta mësoni çfarë regjimi është nëse vuani nga artriti. Ngrënia e 8 bananeve në ditë për 4 ditë rresh trajton këtë problem, redukton infla ma cionin dhe elem inon acidin uric nga organzimi.

Luleshtrydhet kanë fuqinë të neutralizojnë kimikatet në organizmin duke mbajtur nën kontroll dhe këtë acid që krijon kristalet, përgjegjëse për dhimbjet e trupit.

Acidi malik i gjendur tek molla qetëson dhi mbjet e kyçeve dhe elem inonin acidin uric.

Leave a Reply

Your email address will not be published.