Per trajtìmìn e ketìj problemì mjafton te nìsnì dìten me nje banane dhe nje gote uje

Dieta e njohur si “banania e mëngjesit” është tejet e thjeshtë dhe shumë e lehtë. Arsyeja se përse kjo dietë vlerësohet efektive ka të bëjë me faktin se bananet promovojnë tretjen dhe shpejtojnë metabolizmin.

Gjëja e dytë pozitive është se bananet janë të pasura me një su bstancë e cila ka indeks të ulët glicemik, pra tretet mirë dhe u jep ndjenjën se jeni ngopur me ushqim, por gjithashtu e bll okon pjesërisht edhe absorbimin e karbohidrateve.

Ata të cilët duan ta provojnë këtë dietë këshillohet që darkën ta hanë para orës 20:00 dhe të shmangin ëmbëlsira pas darkës. Edhe produktet e bulmetit dhe alk oli janë të ndaluara. Në anën tjetër, bananet duhet të jenë të freskëta.

–1 banane ose më shumë (derisa të ngiheni të ngopur).

–1 gotë ujë.

–1 shujtë sipas dëshirës, por që përfshin shumë sallatë të freskët.

–1 shujtë sipas dëshirës, por me shumë perime.

Në rast se ndiheni të uritur, ju mund të hani diçka të ëmbël, por vetëm deri në ora 15:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.