Sìpas mjekut te njohur ja se sa shpesh duhen nderruar dhe lare peshqìret e tualetìt

Peshqiri është një nga pikat kryesore të cilësisë së fytyrës suaj. Edhe pse mund të duket akull i pastër, do të fri kësoheshit nëse do të arrinit të shihnit papastërtitë që mbart. Jo rrallëherë hasemi me mendimin se nëse përdorni peshqirin e tualetit për tu fshirë pas çdo dushi, patjetër që qëndron i pastër. Gjë që nuk është me të vërtetë.

Pse keni nevojë të ndryshoni peshqirin e tualetit në intervale të rregullta

Sipas Reader’s Digest, bak teret shu mohen shumë lehtë në peshqirët tuaj, që do të thotë se rinovimi i rregullt i tyre është një nevojë urgj ente.

Edhe edhe pse hiqni çdo bak ter nga dushi, disa arrijnë të qëndrojnë dhe të transferohen në peshqirin tuaj, nëse fshiheni me të. Pra, sapo bak teret të jenë atje, ato do të fillojnë të shu mohen dhe rriten dita ditës, ndërsa përdorni të njëjtën peshqir gjithnjë e më shumë.

Në fakt, një studim i udhëhequr nga Chuck Gerba, një profesor i mikr obiologjisë në Universitetin e Arizonës, zbuloi se peshqirët e përdorur të dorës kanë 1.000 herë më shumë bak tere sesa ato të blera relativisht kohët e fundit.

Bak teret e duan mjedisin e errët dhe të lagësht, kështu që ata do të lulëzojnë në një banjo me avull të nxehtë nga dushi dhe dera e mbyllur.

Skenari më i keq është infe ksioni dhe ak net

Fshirja e trupit tuaj me një peshqir të ndotur mund të përbëjë një rrez ik të konsiderueshëm inf eksioni. “Kur fshini me një peshqir fuqishëm, ju gërvishtni lëkurën tuaj,” thotë Dr. Gerba.

Këto pore të vogla në lëkurën tuaj, të cilat janë shumë të vogla për ju që t’i vëzhgoni me sy të lirë u japin bak tereve një hyrje në trupin tuaj.

Sidoqoftë, është “jashtëzakonisht e pazakontë” të marrësh një sëm undje nga peshqiri i banjës, thotë Aaron Glatt, një specialist i sëm undjeve inf ektive në Shoqërinë Amerikane të Sëm undjeve Inf ektive.

“Mikr obet tuaja nuk do t’ju sëm urë, por ju rrisni shanset për t’u sëm urë kur shpërndani peshqir,” shtoi ai. Gerba. Ndërsa, nëse jeni të prirur ndaj akneve, mund t’ju duhet të lani peshqirin tuaj sa herë që e përdorni, thotë Dr. Tierno.

Sidoqoftë, edhe nëse nuk lejoni që dikush tjetër të prekë peshqirin tuaj, Dr. Gerba dhe Dr. Tierno rekomandon larjen e peshqirëve tuaj të banjës çdo dy ose tre ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.