Ujì ì sallates jeshìle te ben mìre per gjumìn? Vajza tregon se sì ndìkoì pasì e provoì kete trajtìm

Dikush u tundua për të provuar një trend që doli rastësisht (ose jo dhe aq) dhe pretendonte se përmirëson gjumin. Bëhet fjalë për njerëzit qe pinë ujin e bimës së marules, e njohur ndryshe si sallata jeshile. Sipas tyre duhen vendosur disa gjethe sallate jeshile në një filxhan dhe më pas shtojmë ujin e nxehtë.

Disa të tjerë shtonin mente, kamomil, çaj pa kafeinë për ta bërë përzierjen më të shijshme. Unë zgjodha të mos eksperiementoj me përbërës shtesë (lexo: nuk kisha as mente, as kamomil dhe as çaj në shtëpi). Nëse jeni kuriozë, përzierja nuk kishte shije të padurueshme. Më shumë kishte një aromë sesa shije.

“Disa marule, përmbajnë natyrshëm një përbërës të quajtur lactucarium,” tha për Very Well Mind Melissa Azzaro dietologe dhe autore e “A Balanced Approach to PCOS”. Ajo shpjegoi se lactucarium ka efekt qetësues dhe nxitës të gjumit.

Ka prova që ka dhënë efekt pozitiv te mi njtë, por asnjë studim nuk është kryer për njerëzit.

A funksionoi? Për mua jo, madje u zgjova dhe dy herë natën (për të uri nuar sepse kisha pirë shumë ujë siç duket).

Leave a Reply

Your email address will not be published.