Normalìzonì tensìonìn dhe trajtonì kolesterolìn me manderìna: Ja sa shpesh duhet qe tì konsumonì

Mandarinat janë fruti më i pëlqyer i kësaj stine. Antioksidantët që gjenden tek mandarinat, ulin kolesterolin e k eq dhe largojnë radikalet e lira në organizëm. Shumë të pasura me fibra, mandarinat stimulojnë rënien në peshë.

Nëse konsumoni mandarina rregullisht, tensioni juaj i gja kut do të jetë më i ekuilibruar. Vitamina C tek ky frut plot shije lu fton të ftohtin e gripin dhe forcon imunitetin.

Konsumi i mandarinave ose i ushqimeve të tjera të pasura me vitaminë C, ndërsa keni ngrënë produkte me përmbajtje të lartë hekuri, rrit mjaft thithjen e këtij minerali nga organizmi juaj.

Konsumi i mandarinave është një nga metodat më të mëdha natyrore për të mbrojtur zemrën tuaj nga dëmtimi dhe për të minimizuar sasitë e kolesterolit brenda gja kut tuaj.

Mandarinat si agrume shmangin dëmtimin oksidues brenda arterieve tuaja dhe riparon elasticitetin e enëve të gja kut. Të gjitha agrumet janë mirëbërëse për zemrën./shkollaeshendetit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.