Nje frut jo ì lìre qe gjendet thuajse ne cdo market: Nga shendetì ì syve e derì tek ìnkurajìmì ì rrìtjes se flokeve

Mango është plot me vlera ushqyese që ndihmojnë në sy të shëndetshëm. Mangot janë një burim i mirë i vitaminës A, që mbështet shëndetin e syve.

Mund të përmirësojë flokët dhe shëndetin e lëkurës. Mango është i lartë në vitaminë C, e cila promovon flokë dhe lëkurë të shëndetshme.

Kjo vitaminë është thelbësore në krijimin e kolagjenit – një proteinë që i jep strukturë lëkurës dhe flokut tuaj. Kolagjeni i jep lëkurës tuaj fryrjen e saj dhe lu fton lëshimin dhe rrudhat.

Përveç kësaj, mango është një burim i mirë i vitaminës A, i cili inkurajon rritjen e flokëve dhe prodhimin e sebumit – një lëng që ndihmon hidratimin e lëkurës suaj të kokës për të mbajtur flokët tuaj të shëndetshëm.

Mund të ndihmojë në uljen e rrez ikut të kan ce reve të caktuar
Mango është i lartë në polifenole, të cilat mund të kenë veti antikan ce ri ke.

Polifenolet mund të ndihmojë në mbrojtjen kundër stresit oksidativ, i cili është i lidhur me shumë lloje të kan ce rit.

I shijshëm, i gjithanshëm dhe i lehtë për t’u shtuar në dietën tuaj
Mango është i shijshëm, i gjithanshëm dhe i lehtë për t’u shtuar në dietën tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.