Sìpas profesorìt te njohur, kjo eshte menyra se sì mund te mbanì larg dìabetìn nepermjet nje gote qumeshtì ne mengjes

Pirja e qumështit në mëngjes zvogëlon rrez ikun e obe zitetit dhe diabetit të tipit 2, sugjeron hulumtimi.

Shkencëtarët në Kanada gjetën në qumësht sasi të lartë proteinash të cilat nëse konsumohen në mëngjes ulin nivelin e sheqerit në gj ak dhe oreksin në kohën e drekës.

Qumështi përmban proteina të cilat lëshojnë ho rmone që ngadalësojnë tretjen.

Nivelet e larta të proteinave i bëjnë njerëzit të ndihen të ngopur për më shumë kohë.

Profesor Douglas Goff, në zbulimet të cilat janë botuar në gazetën “Bulk Science” thotë se sëm undjet metabolike janë në rritje globalisht, sidomos diabeti i tipit 2 dhe obe ziteti si shqetësim kryesore në shëndetin e njeriut.

Prof. Goff, nga Universiteti i Guelph, nënvizon se: “Studimi i kryer konfirmon se konsumi i qumështit në mëngjes për të ndihmuar në tretjen e ngadalshme të karbohidrateve dhe niveleve më të ulëta të sheqerit në gj ak është shumë i rëndësishëm”./shkollaeshendetit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.