Pergatìsnì nje sallate me keta perberes te kuzhìnes, per te trajtuar normalìzuar tensìonìn

Sipas Mayo Clinic, hipertensioni shkakton shumë probleme shëndetësore, përfshirë sëm undjen e zemrës. Aq më shumë gj ak që pompon zemra, aq më e lartë do të jetë shtypja juaj e gja kut.

Gjithashtu, hipertensioni mund të jetë shenjë e su lmit në zemër, dhe shkaktarët e shtypjes së lartë të gja kut janë st resi, ushqimi i dobët dhe mungesa e aktivitetit fizik.

USHQIMET QË E RREGULLOJNË SHTYPJEN E GJA KUT

Kastraveci: Për shkak se është i pasur me fibra, kalium dhe magnez.

Hudhra:Është kontrollues i shty pjes së gja kut, shty pjes së ulët të gja kut, nivelit të lartë të kolesterolit etj.

SALLATA ME HUDHËR DHE KASTRAVEC

Nëse e konsumoni çdo ditë këtë sallatë, shkencëtarët dhe ekspertët shëndetësor thonë se do ta ulni tensionin e lartë dhe paralelisht, do të balancohen luhatjet e tensionit.

Kjo sallatë i bën mirë edhe shëndetit kardiovaskular.

PËRBËRËSIT: Tri thelbinj të hudhrave, Një kastravec, Disa lugë gjelle ujë.

Gjysmë lugë gjelle uthull molle. PËRGATITJA : Qërojeni hudhrën dhe shty peni me thi kë. Pastaj, pastrojeni kastravecin dhe prijeni në copë të vogla.

Copëzat e kastravecit i vendosni në një tas të madh nga xhami, ndërsa pastaj e shtoni hudhrën e shtypur. Në tas, e shtoni uthullën dhe ujin. Produktin mund ta zbukuroni me gjethe nenexhiku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.