Derì ne cfare moshe nuk duhet te shqetesohenì nese femìja juaj ecen ne maje te gìshtave

Ecja në majë të gishtave mund të jetë normale për fëmijët e moshës 12-15 muaj pasi provojnë pozicione të ndryshme të këmbëve.

Në përgjithësi, ecja në majë të gishtave nuk është asgjë për t’u shqetësuar derisa fëmija juaj të mbush 2 vjeç.

Përveç zbulimit të mënyrave të lëvizjes, ecja me gishtat e këmbëve mund të mbetet si zakon ku fëmijët vazhdojnë ta bëjnë pa pushim.

Zakonisht, kjo ndalon në moshën 5 vjeç. Megjithatë, për shkak të arsyeve të ndryshme, ecja në majë të gishtave mund të jetë ende e zakonshme tek fëmijët e moshave më të mëdha.

Ne kujdesemi gjithmonë për shëndetin e lexuesve tanë dhe kësaj radhe, ne e ndiejmë nevojën të sqarojmë pse ndodh ecja në majë të gishtave.

Mund të jetë një gjendje e veçantë.

Nëse fëmija juaj nuk e ndalon së ecuri në majë të gishtave në mënyrë të vazhdueshme edhe pas moshës 2 vjeç, mund të keni nevojë të shihni një mjek.

Kontrolloni së pari këmbët e fëmijës tuaj për të parë nëse ata kanë muskuj të ngushtë, ngurtësi në tendinën e Akilit, ose e kanë të vështirë të koordinohen.

Distofia muskulare mund të jetë shkaku.

Kjo është një gjendje gjenetike që mund të diagn ostikohet duke kontrolluar muskujt e këmbëve të një fëmije. Në këtë rast, muskujt e tyre janë zakonisht të dobët dhe atrofikë.

Nëse fëmija juaj ka ecur me një model normal dhe atëherë krejt papritur filloi të ecë në majë të gishtave, distrofia muskulare mund të jetë shkaku.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.