Vlojenì për rreth 10 mìnuta: Lengun e bananeve te zìera pìjenì per trajtìmìn e ketìj problemì qe zakonìsht

Bananet e ziera janë një mjet i mire natyror kundër një prej problemeve më shqetësuese për shumë njerëz.

Mungesa kro nike e gjumit mund të sjellë pa soja të rënda shëndetësore, duke rritur rrez ikun e prekjes nga sëm undjet e zemrës, go ditjet në tru dhe diabet.

Por jo vetëm, pagjumësia ka ndikim negativ në gjendjen shpirtërore, kujtesën, madje dhe në metabolizmin e njeriut.

Receta me banane të ziera, ju ndihmon të lu ftoni pagjumësinë dhe të relaksoni muskujt.

Bananet kanë përmbajtje të lartë në kalium dhe magnez, si dhe ky komponime të rëndësishme për gjumin – triptofan dhe melatoninë, të cilët janë të përqendruan më shumë në lëkurën e bananes.

Përbërësit për këtë çaj: 1 banane e pjekur mirë ( Mund të zgjidhni një që ka pika të zeza) 1 tenxhere e vogël me ujë 1 lugë çaji kanellë (opsionale) Ajo që duhet të bëni është t’i prisni bananes majën dhe fundin dhe ta zhysni në ujë që vlon.

Vlojeni për rreth 10 minuta. Filtroni lëngun e mësipërm dhe sipas dëshirës shtoni pak kanellë. Ky çaj duhet pirë një orë para se të shkoni në shtrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.