Per te harxhuar sa me pak energjì elektrìke, ja sa here ne vìt duhet qe ta pastronì dushìn

Ky është pa dyshim shpenzuesi më i madh i energjisë elektrike në shtëpi, por ekziston një truk për të kursyer edhe në të!

Në shumicën e bojlerëve temperatura e paracaktuar, mirëpo për të kursyer, termostatin rregullojeni në nxehje ekonomike (në temperaturën midis 50 dhe 60 gracë Celsius).

Bojlerët elektrikë për një orë shpenzojnë 2 kWh. Nëse çdo ditë punon dy orë e gjysmë, në muaj shpenzon rreth 150 kWh.

Për dallim nga aparatet e tjera, ai nuk do të shpenzojë më pak nëse e mbani të fikur, sepse uji do të duhet të ngrohet përsëri kur të ndizet. Fikeni vetëm kur nuk do të keni nevojë për ujë të ngrohtë për një kohë të gjatë.

Shumica e bojlerëve kanë një temperaturë të paracaktuar dhe për të kursyer para, vendoseni termostatin në ngrohje ekonomike (temperatura midis 50 dhe 60°C).

Mbinxehja e ujit në 75 ose 85°C shkakton konsum më të lartë të energjisë elektrike dhe formimin e gu rëve. Për këtë arsye ngrohësi i ujit duhet të mirëmbahet rregullisht, gjegjësisht ngrohësi i ujit dhe ngrohësi duhet të pastrohen të paktën një herë në vit.

Fëshfëritja dhe gumëzhitja kur është ndezur është një shenjë se ka peshore në ngrohës që duhet pastruar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.