Permes aparatures se posaçme, Rrugorja e Tìranes ka nìsur kontrollet per gjendjen e gomave

Përmes aparaturave të posaçme, Policia Rrugore e Tiranës për herë të parë ka nisur kontrollet për gjendjen e gomave.

“Kemi pasur shumë raste që janë konstatuar mjetet në shkelje, sepse nuk ka qenë ky informacion më përpara. Thellësia e luleve të gomave për mjetet duhet të jetë 1,6 mm, për rimorkiot 1 mm dhe për motomjetet 0.5 mm”, thotë specialistja e qarkullimit rrugor Olta Lami.

Kontrolle të tilla po bëhen për të evituar aks identet rrugore. Pas thuajse një jave që nga nisja e këtij aksioni, rezulton se gomat e mjeteve të mëdha janë më probl emat ike.

Për këto shkelje parashikohen gjo ba.

“Për evidentimin e çdo rasti ku nuk plotësohen kërkesat teknike dhe funksionale të gomave për qarkullim merret një masë administrative nga 5 mijë deri në 20 mijë lek”.

Kontrollet janë fokusuar fillimisht në segmentet interurbane të Tiranës./tvklan

Leave a Reply

Your email address will not be published.