Perberja e cìla ju duhet ne kete sezon te renduar: Bënì gargarë 5-6 herë në dìtë

Receta : 700 ml uthull molle, 85 gramë qepë e prerë në kubikë, 85 gramë hudhra të gr ira, 2 speca të freskët dj egës të co pëtuar

85 gramë xhenxhefil (xhinxher) i freskët i grirë, 2 lugë rrepë të bardhë të gr irë, 2 lugë me kurkuma pluhur ose me rrënjë të gr ira

Të gjithë përbërësit i fusim në enë bashkë me pak uthull dhe i përziejmë.

Përdorimi : Për të kaluar shpejt një situatë të lehtë gripi apo sistem imunitar të dobët përdorim një lugë gjelle për të bërë gargare një herë në ditë.

Do za varion në bazë të gjendjes suaj dhe rritet ditë pas dite. Pas tre-katër ditësh mund të përdorni dhe një gotë lëng në ditë për gargarë.

Në raste inf eksionesh ose gripi të rëndë duhet të bëni gargarë 5-6 herë në ditë. Shija e produktit të përfituar është shumë e rëndë dhe me aromë ndaj do ishte mirë që pas disa minutash nga përdorimi të konsumoni një agrum./albeu

Leave a Reply

Your email address will not be published.