Receta e smothìes nga nutrìcìonìstja e njohur Anìla Kalleshì kunder ftohjes

Fëmijët mesatarisht ftohen 6-8 herë për stinë dhe të rriturit, 2-4 herë. Prandaj, mësoni për efektet çliruese të smoothies që kanë ndaj të ftohtit.

Niveli i lartë i vitaminave që përmban një smoothie përkthehet në ‘shtimin e energjisë’. Energji më e lartë do të thotë një aftësi më e madhe për t’u ushtruar dhe kjo nënkupton më pak ftohje.

Ushtrimet e zakonshme aktivizojnë në mënyrë të menjëhershme sistemin imunitar. Falë tyre numri dhe agr esiviteti i qelizave imunitare rriten nga 50% deri në 300%.

Gratë që ecin gjysmë ore çdo ditë gjatë një viti janë dyfish më të mbrojtura nga i ftohti krahasuar me ato që bëjnë jetë sedentare.

Smoothie që lu fton ftohjen

Përbërësit: 1 banane, 1 gotë boronica (të freskëta ose të ngrira), 2-3 gjethe lakër jeshile me kërcell, ½ gotë lëng perimesh (gjethe brokoli, lulelakër ose lakër siaps dëshirës).

Këto janë përbërësit që duhet të kaloni në frulator për të përftuar lëngun e shëndetshëm./shkollaeshendetit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.