Plot 5 perfìtìmet qe merrnì nese vendosnì dìsa feta lìmon prane shtratìt per tere naten

A e dini se limoni mund të përdoret në shumë mënyra të tjera që janë të mira për shëndetin tuaj? Fuqia e limoneve duket të jetë e pakufizuar!

Në fakt, studiuesit kanë përhapur një mënyrë të re për t’i përdorur ato: ju mund të përfitoni prej tyre gjatë gjumit! Si? Duke i vendosur pranë shtratit tuaj ju mund të përmirësoni frymëmarrjen tuaj dhe cilësinë e përgjithshme të ajrit që merrni frymë!

Të gjithë ju duhet të bëni është: thjesht prisni një limon në feta dhe vendosni feta në një enë, lëreni enën tjetër pranë shtratit tuaj për tërë natën.

Cilat janë përfitimet?

Redukton presionin e gja kut- 32% e amerikanëve kanë probleme me presionin e gja kut, kështu që limonët mund të jenë të dobishëm. Avantazhi kryesor i kësaj metode është se është plotësisht e natyrshme.

Megjithatë, rekomandohet fuqishëm që të konsultoheni me mjekun tuaj për të diskutuar problemet e presionit të gja kut, për të përcaktuar shkaqet e tyre dhe për të vendosur për trajtimin.

Heq stresin- Ky është një përfitim shumë i rëndësishëm, duke marrë parasysh jetën e trazuar që ne bëjmë. Ka shumë faktorë që mund ta zvogëlojnë sistemin tonë nervor në lodhje.

Kështu, një cikël i rregullt i gjumit është po aq i rëndësishëm sa frymëmarrja. Era e pemëve të agrumeve qetëson sistemin nervor dhe nxit pushimin e saj.

Përmirësimi i frymëmarrjes- Ka dy probleme kryesore që lidhen me frymëmarrjen që limoni, në sajë të përfitimeve të tij antioksiduese, vepron shumë mirë: hunda e zënë dhe ale rgjitë. Gjithashtu pastron ajrin në mjedis, duke e bërë atë shumë më të këndshëm (nëse ju pëlqen aroma e tij).

Mban ins ektet larg- Limoni është një nga agrumet më të habitshme natyrore. Ai mund të largojë ose të mbajë ins ektet larg dhomës tuaj të gjumit. Me sa duket, insektet nuk e pëlqejnë aromën e agrumeve shumë.

Rritja e energjisë në mëngjes- Limonët kanë një efekt të dobishëm në frymëmarrje dhe në sistemin nervor, gjë që e bën gjumin më efektiv.

Përveç kësaj, aroma e limonëve rrit prodhimin e serotoninës, ho rmon i humorit të mirë, duke na dhënë një ndjenjë të madhe lehtësimi në mëngjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.