Per perzìerjen e mjaltìt me lìmon nuk ì kenì dìtur te gjìtha: Keto 6 gjera nga tanì e ne vazhdìm do t’ìu bejne

Përfitimet shëndetësore të mjaltit dhe limonit nuk janë më sekret. Mjalti ka veti kuruese dhe qetësuese dhe ndër shekuj është përdorur si një il’aç natyral për dhi mbjen e fytit, ftohjet etj.

Ka veti antibak teriale që ndihmojnë trupin të lu ftojë inf eksionin ndërkohë limon përmban një sërë vitaminash, mineralesh dhe antioksidantë që lu ftojnë inf eksionin.

Forcon sistemin imunitar dhe madje ndihmon në pastrimin e gja kut!

Përzierja e këtyre dy përbërësve sjell jo pak përfitime për organizmin dhe ju duhet ta provoni menjëherë .

Vloni në zj arr një gotë me ujë dhe lëreni të ftohet pak. Shtoni mjaltin që të shkrijë e më pas lëngun e limonit ! Pijeni çdo mëngjes me stomakun bosh.

Mbrojtje kundër inf eksioneve.

Pirja e kësaj përzierjeje esëll stimulon sistemin e tretjes, hidraton zorrën e trashë dhe parand alon kapsllëkun. Ujë me limon e mjaltë vepron si një diuretik natyral për të pastruar traktin urinar dhe parandaluar inf eksionet.

Lëngu i limonit ndihmon që mëlçia të prodhojë një lëng që shpërbën ushqimin në stomak në mënyrë më efektive. Ndërsa mjalti vepron si një antibak terial për të mbrojtur trupin nga sëm undjet dhe inf ek sio net, duke ndihmuar në elim inimin e toksinave.

Pirja e ujit me limon e mjaltë ndihmon në pastrimin e gja kut dhe ndihmon në prodhimin e qelizave të reja të gja kut që veprojnë si agjentë për pastrimin e lëkurës. Kjo pije vepron si një përforcues antibak terial dhe kolagjen për lëkurën.

Mbajtja e peshës në mënyrë konstante

Pirja në mëngjes esëll e kësaj përzierje mund të ndihmojë në parandalimin e dëshirave për të ëmbla gjatë ditës.

Ndihmon në përmirësimin e shëndetit or al.

Si limoni dhe mjalti pastronjnë gojën duke aktivizuar gjëndrat e pështymës dhe elem inuara bak teret.

Kjo përzierje do t’ju zgjojë më mirë se asnjë pije apo ushqim. Mjalti është një nxitës i menjëhershëm i energjisë ndërsa uji me limon aktivizon sistemin e tretjes dhe ndihmojnë trupin të heqë qafe toksinat që shpesh janë arsyeja pas lodhjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.