Categories
Aktualiet

E lepini kapakun e kosit pasi e hapni? Nga tani e ne vazhdim nuk duhet ta beni me kete veprim pasi ndikon

Kosi është një produkt shumë i mire dhe ka një efekt probiotik. Ai jo vetëm që mbështet florën bak teriale të zorrëve, por është gjithashtu i përsosur për njerëzit gjatë dhe pas terapisë me antibiotikë.

Është gjithashtu një burim i pasur i vitaminave A, B, C, dhe kosi natyral përmban gjithashtu kalcium, fosfor, kalium dhe natrium. Është gjithashtu i ulët në kalori.

Por pse duhet ta shmangni lëpirjen e kapakut të kosit?

Shumë prej nesh, pasi hapin kosin, lëpijnë kapakun. Nuk e kuptojmë se ndikon negativisht në shëndetin tonë.

Ka një përqendrim të lartë të aluminit në kapakun e kosit. Siç dihet, ky metal përdoret gjerësisht në industri për shkak të forcës dhe rezistencës ndaj korrozionit. Hulumtimet tregojnë se alumini mund të dëmtojë sistemin nervor dhe madje të kontribuojë në zhvillimin e sëmundjes Alzheimer.

Efektet toksike të aluminit prekin kryesisht sistemin nervor, por edhe skeletin dhe gja kun.

Simptoma të tjera të hel mi mit nga alumini përfshijnë: të përziera, aneminë, ndryshimet e humorit./albeu.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *