Categories
Aktualiet

Qyteti Shqiptar eshte konsideruar si nje nder qytetet qe duhet vizituar ne vitin 2023

Revista prestigjioze amerikane “Time”, i ka dedikuar një artikull qytetit të Beratit, duke e sugjeruar për turistët si një ndër vendet për t’u vizituar në vitin 2023.

“Bukuria e lagjeve të gurta, arkitektura, ushqimi, natyra e sidomos historia e këtij qyteti magjik bëhet edhe më e pasur me mikpritjen, humanizmin, dhe qytetërimin,

Kur beratasit shpë tuan he brenjtë gjatë Lu ftës së Dy të Bo të rore, të gjitha këto detaje që nxjerr në pah artikulli”, shkruan Rama teksa jep lajmin.

Revista amerikane vlerëson veç ta tjerave dhe mbrojtjen e h ebr enjve, gjatë Lu ftës së Dy të Bo të rore, duke theksuar se është i vetmi vend në Evropë popullsia he br ejee të cilit u rrit gjatë lu ftës.

“Ky vit shënon 80 vjetorin e mbërritjes së forcave gjermane në Shqipëri gjatë Lu ftës, dhe të popullit të Beratit që mbron shumë prej he bre njve të vendit që kërkuan strehim – duke ilustruar parimin e kodit shqiptar të Besës, i cili thotë se shtëpia është para së gjithash e dhe e Zotit”, vijon artikulli i “Times”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *