Duhet te synonì te konsumonì rreth 46 gramë në dìtë nga ky element per te parandaluar renìen e flokeve

Kur nuk keni kalori të mjaftueshme, trupi juaj e ridrejton të gjithë energjinë drejt funksioneve thelbësore – si zemrën dhe trurin tuaj, duke lënë flokët dhe skalpin prapa.

Dieta mund të jetë një tronditje për hormonet tuaja dhe shpesh çon në rrallimin dhe rënien e flokëve, ndërsa flokët e rinj nuk rriten për t’i zëvendësuar ato.

Në fakt, një nga shenjat kryesore të anoreksisë, dhe një mori çrregullimesh të tjera të të ngrënit, është humbja e flokëve.

Çfarë mund të bëni: Hani një dietë të shëndetshme me shumë proteina dhe yndyra. Flokët janë bërë kryesisht nga proteina (keratin) dhe ato kanë tendencë të prishen nëse nuk jeni duke u mjaftuar.

Synoni për 46 gramë në ditë – ose rreth 10% deri 35% të kalorive tuaja totale.

-Kur dilni, rrezet UV të diellit fillojnë të dobësojnë elasticitetin dhe forcën e flokëve tuaj.

Ekspozimi i zgjatur i nxehtësisë dhe rrezeve të diellit mund të thajë flokët dhe lëkurën e kokës dhe të dëmtojë kutikulën dhe fibrat e flokëve, duke rezultuar në flokë të brishtë që mund të çojnë në humbje të flokëve.

Flokët me ngjyra të lehta dhe të imëta janë veçanërisht të prekshme nga dielli!

Mos u mësoni shumë të anashkaloni një larje flokësh. Një grumbullim i papastërtive, mbetjeve të produkteve dhe grumbullimit të vajit në lëkurën e kokës mund të bllo kojë gjëndrat e flokëve, gjë që e bën të vështirë rritjen e flokëve. Nëse nuk trajtohet, shpesh çon në rënie të flokëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.