Nese keni probleme me stomakun keto 6 ushqime duhet te ndaloni se konsumuari, pasi e dini qe ndikimi i tyre do t’iu bej

Ka dy lloje të ulçerave të stomakut. Ulçera peptike të cilat janë plagë të stomakut dhe duodenale të cilat janë plagë që zhvillohen në pjesën e sipërme të zorrëve.

Shkaku i ulçerave të stomakut është kryesisht një infeksion me (H. pylori). Raste të tjera mund të përfshijnë përdorim afatgjatë të ilaçve si aspirina, ibuprofen dhe naproxen natriumi.

Në mënyrë që të lejoni që trupi juaj të shërojë ulçerën e stomakut shpejt, atëherë sigurohuni që të shmangni ushqimet e mëposhtme.

1- Alkoli

Alkoli u zbulua të ishte një shkak kryesor për ulçera peptike kur konsumohej në sasi të mëdha; gjithashtu alkoli mund të përkeqësojë shenjat për një ulçer ekzistuese.

2- Kafja

Kafja, si dhe të gjitha pijet me kafeinë duhet të shmangen nëse vuani nga ulçera e stomakut. Ndërsa kafja nuk shkakton ulçerat e stomakut, kafeina dhe subst anca të tjera që gjenden në kafe mund të irritojnë ulçera ekzistuese, sepse shkaktojnë një rritje në acidet e stomakut dhe përshpejtojnë zbrazjen e stomakut.

3- Ushqime me erëza

Keqkuptimi i zakonshëm që ushqimi i djegur mund të shkaktojë ulçera në stomak, në radhë të parë, provohet se është gabim, megjithatë ngrënia e ushqimeve me erëza, irritojnë stomakun dhe mund të përkeqësojnë shenjat me një ulçer ekzistuese.

4 – Mish i kuq

Pacientët me ulçera peptike duhet të shmangin mishin e kuq, mishi i kuq merr kohë për t’u tretur dhe përmbajtja e yndyrës dhe e proteinave të gjetura në mish të kuq bëjnë që stomaku të lëshojë më shumë acide gjatë tretjes dhe prezenca për një kohë të gjatë e acidit mund të irr. itojë gjendjen e ulçerës ekzistues.

5- Pije me gaz

Shumica e pijeve të gazuara irritojnë zorrët dhe stomakun. Pijet e gazuara përmbajnë acid etik dhe ëmbëlsues që rrisin nivelin e aciditetit në stomak.

6- Produktet e qumështit

Disa pacientë thonë se qumështi i ftohtë i ndihmon me dhimbjet, megjithatë ky lehtësim mund të jetë shumë i përkohshëm, pasi qumështi është i pasur me yndyrë dhe proteina që inkurajojnë stomakun për të prodhuar më shumë acide.

Leave a Reply

Your email address will not be published.