Per barkun e fryre mund te perdornì dhe kete recete natyrale: Majdanoz, fara koperì dhe lìmon

Ndieni fryrje të barkut? Këto pije të shijshme do t’ju ndihmojnë të shpëtoni njëherë e mirë nga ky problem bezdisës.

Majdanoz, fara koperi dhe limon.

Përbërësit te majdanozi ndihmojnë në zhdukjen e disa bak tereve të këqija, dhe ndihmojnë mëlçinë të se kretojë lëngun bile, që ndhmon në procesin e tretjes së yndyrave. Kopra vepron si antispasmodik, duke lehtësuar dhi mbjet e barkut. Ndërsa kuercentina te limoni ka veti anti-infla matore.

Përbërësit: majdanoz, fara të koperit, limon dhe mjaltë i papërpunuar.

Tonik me kastravec dhe nenexhik

Shumë probleme të tretjes mund të shkaktohen nga infla ma cioni; në këtë pjesë të trupit shkaktohet shumë nxehtësi. Kastraveci dhe nenexhiku janë dy produkte natyrale shumë freskuese.

Studimet kanë treguar se nenexhiku mund të lehtësojë dhi mbjet e sindr omës së zorrës së irri tuar të shkaktuar nga infla macioni në traktin gastrointestinal.

Përbërësit: nenexhik, kastravec dhe kripë deti.

Tonik me xhenxhefil dhe lule hibikus.

Xhenxhefili ka përbërës të quajtur xhinxherolë, që kanë veti anti-infla ma tore. Një tjetër përbërës i xhenxhefilit ndihmon në procesin e tretjes së ushqimit. “Nëse ushqimet nuk treten mirë, ato fillojnë të fermentohen në zorrë, duke shkaktuar kështu gazra dhe fryrje barku.

Lulja e Hibikusit, nga ana tjetër, përmban polifenolë që ndihmojnë në lehtësimin e sistemit tretës. (Gratë shtat ëzana nuk duhet të konsumojnë këtë bimë).

Përbërësit: lule hibikusi të thatë, xhenxhefil i freskët, mjaltë i papërpunuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.