Turshìt jane pjese e tavolìnes, sìdomos tanì ne dìmer: Por kur te mesonì perfìtìmet qe merrnì nga lengu ì tyre

Të gjithë shqiptarët, kush më shumë dhe kush më pak janë fansa të shijes karakteristike të turshive.

Por, ajo që ndoshta nuk e dinit është që jo vetëm turshitë janë të mira, por edhe lëngu i tyre është shumë i shëndetshëm për organizmin tuaj.

Jo rrallë herë na ndodh që as konsumimit të turshive, na ndodh shpesh që ta hedhim lëngun e tyre. Por, në fakt lëngu duhet mbajtur dhe konsumuar pasi ai lëng është çudibërës për organizmin tonë.

Sipas specialistëve, lëngu i turshive:

-Ndalon dhimbjen e muskujve

-Përmirëson sistemin imunitar

-Ndihmon të humbisni në peshë

-Rregullon nivelin e sheqerit në gj ak.

Keshtu qe mundohuni qe te mos e nenvlersoni me lengun e turshive, sjellin perfitime te panumerta ne shendet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.