Studìmì tregon që aloe vera është efektìve edhe kur aplìkohet një herë per kete problem

Pjesë e parehatisë nga psoariaza është që lëkura mund të cahet të krijojë dhimbje.

Por një review e 2015 për disa studime të kryera tregoi disa prova që aloe vera sjell benefite për këtë sëm undje të dhi mbshme, dhe për gjendje të tjera të lëkurës gjithashtu.

Ndërmjet tyre:

-Shërimi i pla gës

Vetitë që lidhen me një përbërje të quajtur glucomannan ndihmojnë përshpejtimin e shërimit të pla gëve dhe rritjen e qelizave të lëkurës.

-Hidratimi i lëkurës

Mbajtja e lëkurës së irr ituar të lagësht dhe të hidratuar ndihmon që të ndihet më mirë, dhe aloe vera e bën pikërisht këtë. Një studim tregoi që aloe vera është efektive edhe kur aplikohet një herë.

-Reduktimi i infla ma cionit

Një studim i 2008, i cili nuk është fokusuar specifikisht në rolin e aloe verës për të trajtuar psoriazën, tregoi që xheli është më efektiv se placeboja në trajtimin e gjendjeve të lëkurës, përfshirë eritemën e shkaktuar nga UV ose skuqjen e lëkurës për shkak të zgjerimit të enëve të gja kut .

-Prodhimi i kolagjenit

Studimet treguan që aloe vera ndihmon lëkurën tuaj në të qenit elastike duke prodhuar sa më shumë kolagjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.