Categories
Aktualiet

E fundit: Italia hap dyert per Shqiptaret, ja cilet kategori perfitojne

Siç parashikohet nga Il Messaggero, dekreti i ri duhet të zgjerojë mundësitë që lidhen me kuotat e hyrjes të dedikuara për shtetasit e huaj, të huajt e BE-së dhe jo-BE. Prandaj do të shkojë nga 30,850 që pritej vitin e kaluar në rreth 80,000. Një numër gati i trefishuar që do t’i hapë dyert e punës në Itali personelit të kualifikuar dhe atyre që i kërkojnë.

Dekreti, i cili duhet të miratohet së shpejti dhe mbi të cilin po punojnë ministri të ndryshme, veçanërisht të Brendshme dhe të Punës, lejon hyrjen e rregullt në territorin italian të shtetasve të huaj për arsye pune vartëse, vetëpunësimi, punë sezonale, pasuar nga kërkesa përkatëse. për një leje qëndrimi transmeton shqiptari.net.

Të huajt do të pranohen në Itali për punë vartëse josezonale në sektorët e transportit të mallrave për të tretë, ndërtimtarisë dhe turizmit hotelier, por edhe bujqësisë dhe prodhimit.

Bashkëpunimi për migracionin duhet të përfshijë vende si Shqipëria, Algjeria, Bangladeshi, Bregu i Fildishtë, Egjipti, El Salvadori, Bosnje-Hercegovina, Koreja (Republika e Koresë), Tunizia dhe shumë të tjera.

Kohët e fundit është prezantuar edhe Guatemala. Një tarifë hyrjeje do të rezervohet për punëtorët jashtë BE-së, me banim jashtë vendit, të cilët kanë marrë pjesë në kurse trajnimi dhe arsimi profesional në vendet e tyre të origjinës./shqiptari.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *